КУД Бранислав Нушић из Лалића гостовао у Словачкој

У Лалићу оспособљена еко чесма, граде се нови тротоари
12. јуна 2018.
Меморијални турнир у Лалићу завршен победом ветерана Омладинца
30. јула 2018.

КУД Бранислав Нушић из Лалића гостовао у Словачкој

Чланови Културно-уметничког друштва “Бранислав Нушић” из Лалића гостовали су три дана у Словачкој, у граду Комарно, где су присуствовали прослави празника Полагање ризе Пресвете Богородице. Град Комарно је једно од значајнијих средишта Срба на тлу данашње Словачке. Некада бројна и богата српска заједница данас је сведена на свега пар душа, а у граду је очувана велика српска православна црква стара 500 година.

– Цркву су подигли наши славни преци, чувени Шајкаши, панонски Срби, који су чували Европу од Турака својом вером, културом и мишицама и њима смо одали почаст. За ово време смо прошли град, дружили се, обишли музеј српске цркве, а на централни дан били на литургији и сечењу колача, и после одржали једносатни концерт пред многобројним верницима – каже Ненад Живанов из КУД “Бранислав Нушић”.

Са Лалићанима је у Словачкој гостовао наш познати уметник Миодраг Миша Близанац, вокални солиста Српске православне цркве и Радио-телевизије Војводине, који је својим гласом пленио, обавестио нас је Живанов.

Извор: Радио Оџаци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *