Манифестација Лалићки сусрети у знаку обележавања великих јубилеја српског народа

Меморијални турнир у Лалићу завршен победом ветерана Омладинца
30. јула 2018.
Миша Близанац и хор Просветитељи одржали концерт у Лалићу
27. августа 2018.

Манифестација Лалићки сусрети у знаку обележавања великих јубилеја српског народа

Културно-уметничко друштво “Бранислав Нушић” из Лалића по седми пут организује “Лалићке сусрете”, манифестацију културе, духовности, пријатељства, љубави и саборности која ће бити одржана под називом “Године подвига и славе 1848-1918-2018″ и посвећена је 170. годишњици проглашења Српског Војводства и 100. годишњици присаједињена Војводине Краљевини Србији. Лалићани ће поводом великих јубилеја који се обележавају ове године приредити дводневни културно-уметнички програм у суботу и недељу, 25. и 26. августа.

У суботу, првог дана манифестације, у 18 сати је вечерња служба у православној цркви Светог Димитрија, док ће са почетком у 18.30 такође у цркви бити одржан концерт познатог уметника Миодрага – Мише Близанца и хора “Просветитељи” из Новог Сада. Како су најавили организатори, на репертоару ће бити родољубиве песме панонских Срба, а гост манифестације тога дана биће праунук Ђорђа Стратимировића, заповедника војвођанских Срба.

За недељу је предвиђен наступ културно-уметничких друштава “Мокрин” из Мокрина, “Змај” из Ирига, “Штефаник” и “Бранислав Нушић” из Лалића, као и гајдаша Огњена Огњановића и инструменталисткиње на фрули Станиславе Ђорђевић. Пре програма који почиње у 19 сати у сали Дома културе, биће одржан дефиле учесника од православне цркве до Дома културе. Улаз у салу биће 100 динара, а за децу бесплатно.

Извор: Радио Оџаци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *